...

Therapeutische werking en voordelen van waterstof

Historisch overzicht:
Moleculaire waterstof (H2) is een gas met zeer specifieke en selectieve antioxidanten effecten. Het werkt hoofdzakelijk door de redoxtoestand van de cel te verbeteren wanneer dat nodig is. Waterstof is het kleinste molecuul in het universum en heeft daardoor een grote biologische beschikbaarheid. Bovendien is het neutraal, waardoor het gemakkelijk elk celmembraan kan doordringen.

Er zijn meer dan 1000 publicaties over moleculaire waterstof die het therapeutische potentieel ervan aantonen op basis van meer dan 170 modellen van verschillende ziekten bij mens en dier. Waterstof is aangetoond als heilzaam voor alle organen van het menselijk lichaam, waarbij oxidatieve stress en ontstekingen effectief verminderd worden.

Er zijn diverse manieren om waterstof toe te dienen, waaronder inhalatie van waterstofgas, het drinken en/of baden in waterstofrijk water, intraveneuze injectie van waterstofrijke zoutoplossing en hyperbare waterstoftherapie. Japanse onderzoekers geloven dat moleculaire waterstof het geheim van gezondheid en een lang leven zou kunnen bevatten.

Moleculaire waterstof (H2-gas) is het kleinste en lichtste molecuul in de aardse atmosfeer. Het is geurloos, kleurloos, niet-giftig, niet-reactief en zeer permeabel, wat betekent dat het gemakkelijk door celmembranen kan dringen en zowel intracellulair als systemisch kan werken. Het kan zelfs de bloed-hersenbarrière passeren om ontstekingsremmende en antioxiderende bescherming aan onze hersenen te bieden.

In de afgelopen decennia is waterstofsuppletie uitgebreid bestudeerd in tal van klinische onderzoeken, en naast de eerder genoemde unieke eigenschappen is het ook een stabiel en veilig molecuul gebleken voor menselijke consumptie. Het is om deze redenen dat de wetenschap H2 naar voren brengt als een voorstel, zowel op preventief niveau als als behandeling voor ziekten met een inflammatoire oorsprong, oxidatieve stress en mitochondriale dysfunctie.

Beschikbare waterstoftherapieën:
Er zijn verschillende manieren om waterstof toe te dienen. Een van de methoden is het inhaleren van waterstofgas, en hiervoor zijn KENCOS en andere inhalatiemachines beschikbaar op de markt.

Andere methoden omvatten het drinken en/of baden in waterstofrijk water, en er zijn verschillende benaderingen om dit te doen, zoals direct bellen van waterstofgas in water en het onder druk oplossen. Let op dat voor opslag geen plastic containers gebruikt kunnen worden, omdat waterstofmoleculen zo klein zijn dat ze door plastic kunnen ontsnappen.

Het is belangrijk om te verduidelijken dat waterstofgas slechts bestaat uit twee waterstofatomen die aan elkaar zijn gebonden. Wanneer het wordt opgelost in water, zal het zich niet binden aan watermoleculen, wat betekent dat er geen risico is op het creëren van nieuwe structuren.

Daarnaast zijn er intraveneuze injecties met waterstofrijke zoutoplossing en hyperbare waterstoftherapie die in Japan zijn ontwikkeld.

Het is interessant op te merken dat moleculaire waterstof vergelijkbare effecten heeft als vasten, en zowel vasten als moleculaire waterstof verhogen de neuroprotectieve afscheiding van ghreline, een hongerhormoon.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.